Het team

Samenwerken

Alle dagen zijn onze medewerkers, meewerkers, vrijwilligers aan de slag voor het welzijn van mens en dier. De kinderboerderij heeft 3 hoofdactiviteiten:
1. De verzorging van de vele boerderij dieren.
2. Tuin en onderhoudswerkzaamheden (6 hectare)
3. Het restaurant binnen met een 50 zitplaatsen en het zonneterras met de gezellige picknickbanken.

Ons motto is: Ieder mens is uniek en samen kunnen we heel veel!


Medewerkers

Sinds 1997 biedt Kinderboerderij Doniastate een volwaardige werkplek aan mensen met afstand tot de arbeidsmartkt.
Met ondersteuning van professionele begeleiders worden alle voorkomende werkzaamheden in de horeca, dierenverzorging en groenvoorziening uitgevoerd. Tijdens het openingsseizoen bezoeken tussen de 70.000 en 80.000 gasten de Kinderboerderij, die volop gebruik maken van de voorzieningen en mogelijkheden welke worden aangeboden.

Kinderboerderij Doniastate is onderdeel van Wil en sinds 2014 een WMO bedrijf.  Voor het meedoen aan de samenleving staan de ontwikkelingsmogelijkheden van de medewerkers altijd centraal. Leven en werken naar wat mogelijk is. Soms is dat in de beschermde omgeving en ondersteuning van begeleiders op locatie en soms is dat begeleid werken midden in de samenleving. Maar altijd passend. Veel mensen met een beperking zijn bijzonder goed inzetbaar in een alledaagse werkomgeving.

Meewerkers

Onze missie is om op een maatschappelijk verantwoorde en ondernemende manier bij te dragen aan de versterking van personen, gezinnen, wijken en buurten. Dit doen wij door uit te gaan van de eigen kracht van individuen en hun leefomgeving.

Persoonlijke begeleiding staat bij ons hoog in het vaandel.

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij de Kinderboerderij Doniastate kent veel verschillende gedachten en drijfveren.
Voor de een is dit om de voorliefde voor tuin en dier te delen.
voor de ander is het een bijdrage aan de samenleving. Iets doen zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat.
Waardering is wel het sleutelwoord.
Wie goed doet, wie goed ontmoet!

Stage

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Via een stage leer je welke banen je leuk vindt en leer je wat er van je wordt verwacht.
Stage lopen op een kinderboerderij is meer dan leuk!

Naast de beroepsgeorienteerde stage kun je bij ons ook een maatschappelijke stage plaats vervullen.
” Met maatschappelijke stage helpen leerlingen een ander “
Een maatschappelijke stage doe je voor een ander. Tijdens je stage zul je ontdekken dat je anderen kunt helpen en dat mensen met wie je normaal geen contact hebt, leuk, interessant en aardig blijken te zijn. Je kunt hierbij denken aan: Zieke of oudere mensen, kinderen, gehandicapten, asielzoekers of mensen met een beperking die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Er is een belangrijk verschil tussen de maatschappelijke stage en een beroepsgerichte stage. De beroepsgerichte stage staat in het teken van een toekomstig beroep. Bij een maatschappelijke stage gaat het om persoonlijke ontwikkeling op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Bij ons kun je zowel voor de maatschappelijke stage als de beroepsgerichte stage te recht.

Klik hier voor het stageformulier

Meewerken op Kinderboerderij Doniastate iets voor jou?
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of ben je klaar met school? Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Kom dan gerust eens een keer langs of neem contact op voor de mogelijkheden.

Wat kun je bij ons doen? Werken in het restaurant waar je de bezoekers mag ontvangen, bestellingen kunt opnemen, eten en of drinken klaarmaken of zelfs serveren. In de winkel worden allerlei leuke artikelen en ijs verkocht. Elke dag moet het restaurant er weer netjes en schoon uitzien. Weet jij van aanpakken, vind het leuk om bestellingen klaar te maken en kun je goed met klanten omgaan? Dan is werken in ons restaurant misschien een baan voor jou.

Je kunt ook werken in de dierverzorging. De dieren heb alle dagen eten en drinken nodig en ook hun verblijven moeten elke dag worden schoongemaakt. Vind je het niet erg om vieze voeten te krijgen en hou je van dieren dan vind je hier misschien een leuke uitdaging.

Is werken in de tuin meer voor jou? Het terrein is erg groot en er is veel werk. Schoffelen, maaien en schoonhouden van paden zijn maar enkele van de dagelijkse werkzaamheden. Een grote moestuin met boomgaard en een groot bos bieden samen met de speeltuin en alle gebouwen veel mogelijkheden voor de klus- en tuingroep. Vind jij het niet erg om vies te worden en steek je graag je handen uit de mouwen? Vraag dan naar de mogelijkheden.